img-20161002-wa0003
peter-lindbergh-kunsthal-1
img-20161002-wa0004
urbanites
Rauw, rokerig, sensueel, soms zelfs verdrietig. Peter Lindbergh heeft helemaal niets op met al die over-gestyleerde poppetjes van een modellen en fotografeert liever het onzichtbare, de binnenkant, wat iedereen het liefste wegstopt. Met die insteek sloeg hij, begin jaren ’80, een bom in de modefotografie en bleek hij ‘de uitvinder’ van supermodellen als Cindy Crawford en Naomi Campbell.

Zijn fotografie raakt je op allerlei manieren en maakte op mij een onuitwisbare indruk. En niet alleen zijn fashionfoto’s, ook bijvoorbeeld zijn balletbeelden en uitspraken komen binnen. ‘Ik denk dat iedereen zichzelf het meest nabij komt als hij overvallen wordt door een gevoel van melancholie; naarmate je de regie en controle over jezelf uit handen geeft en je diepe gevoelens en emoties onthult aan de man met de camera tegenover je, ontwikkelt zich iets poëtisch.’

De expo ‘A Different Vision on Fashion Photography’ is nog t/m 12 februari 2017 te zien in de Kunsthal in Rotterdam. En, op zaterdag 12 november komt ‘der Meister’ weer naar Rotterdam voor een signeersessie. Sowieso staat dat hele weekend in het teken van Peter Lindbergh, met workshops, rondleidingen, films en muziek. Save the date!