Lang leve de lijstjes! En wat is er leuker dan een lijstje met daarin – veel –  lijstjes. Sowieso hoef je van mij nooit te wachten met lijstjes tot het einde van het jaar, want listacles rock. Ook met 35 graden in september. Het afgelopen jaar kwamen weer aardig wat fijne blogposts voorbij, die ik op Twitter ‘favte’ (of hoe schrijf je dat? Ik drukte in ieder geval op Favorite).

Een selectie van mijn persoonlijke must-reads, waarmee je inspiratievol 2017 instapt.

  1. Ik sta te trappelen om deze uitvinding te proberen, het ‘genrewiel’. En ik wil een pocketversie om mee te nemen naar klanten.
  2. Wat Linda de Mol aanraakt, verandert in goud. Wat schrijvers, bladen- en andere contentmakers kunnen leren van La Linda.
  3. Moet je weleens een Skype-interview per videochat doen? Dankzij deze hilarische YouTube-handleiding verschijn je fris en fruitig voor de webcam, en zie je er niet meer uit alsof je drie dagen niet geslapen hebt. Absoluut kijken!
  4. De trend van blogs naar papieren magazines. Waarom werkt die transformatie zo goed? Een nieuwe nichemarkt, denk ik.
  5. Zes keer creatiever met genres, en de theorie achter het gebruik van genrefamilies.
  6. Weet je nog, de Time-cover waarop Trump duivelsoren zou hebben? En is de vergelijking met de Hitler-cover uit 1941 terecht? Hierover gaat deze subjectieve, maar boeiende analyse, geschreven vanuit het perspectief van een fotograaf. Zo gedetailleerd heb je een coverfoto nog nooit bekeken.